Φιλοσοφία εργαστηρίων Eria 10

by Stem+Arts
Εμφανίσεις: 624

 

Η φιλοσοφία των εργαστηρίων Eria 10

Τα εργαστήρια Eria 10 έχουν σκοπό την επαφή των παιδιών με τις σημαντικότερες πτυχές της σύγχρονης έρευνας στον χώρο των Θετικών Επιστημών.

 Όλες οι επιστήμες στοχεύουν στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της Φύσης, ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αλλάζουν θέση και μορφή στα φυσικά αντικείμενα, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών τους.

Για παράδειγμα, ο σκοπός ενός αυτοκινήτου είναι να ικανοποιεί την ανάγκη των επιβατών του για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Για να γίνει αυτό, επιστήμονες από διαφορετικά πεδία έπρεπε να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η Φύση ώστε να βρουν τρόπους να βγάλουν από το έδαφος τα υλικά που τους χρειάζονταν, να τους αλλάξουν θέση και μορφή με την χρήση εργαλείων και μηχανών, και να τα συνδυάσουν ώστε να κατασκευάσουν ένα καινούριο αντικείμενο που να ικανοποιεί την ανάγκη για την οποία εφευρέθηκε.

 

Οι θεματικές περιοχές των Eria 10

Τα εργαστήρια Eria 10 απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 6-12 ετών με θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν είτε σε ολόκληρο το πρόγραμμα είτε σε όσα εργαστήρια επιθυμούν. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι:

 1. CERN: από τα quarks στις μαύρες τρύπες
 2. Ηλιακό αυτοκίνητο
 3. Ο Tesla και ο ηλεκτροκινητήρας
 4. Αποστολή στον Άρη
 5. GPS
 6. Φτιαγμένοι από Αστρόσκονη
 7. Λάβα
 8. T-Rex
 9. Τι βλέπω;
 10. Τεχνητή Νοημοσύνη

 

 

 

Με ενδιαφέρει να συμμετέχω!

Leave your comments

Comments

 • No comments found