el EL en EN
  • Μικροί Επιστήμονες
  • Home
  • Μικροί Επιστήμονες
  • ΚΔΑΠ

STEM + ARTS


Μικροί Επιστήμονες

Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης
Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Stem&Arts/Μικροί Επιστήμονες» είναι εμπνευσμένο από την αγάπη για τα παιδιά και την επιθυμία μας να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει για την ηλικία τους.

Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου STEM&ARTS στη Πάτρα (Γούναρη 35 & Κανακάρη) και επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο που περνάνε τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους μακριά από το σπίτι και το σχολείο.
Οι μικροί επιστήμονες
Οι μικροί επιστήμονες

Οι «Μικροί Επιστήμονες» ξεχωρίζουν από όλα τα άλλα παρόμοια προγράμματα καθώς σε εβδομαδιαία βάση συμπεριλαμβάνονται μοναδικές δραστηριότητες όπως:
  • Ρομποτική
  • Play in English
  • Πειράματα Φυσικής και Χημείας
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Μουσικοκινητική
  • Καλλιτεχνικό εργαστήρι
Συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες
Συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες

Τα παιδιά έχουν την μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες θα γεμίζουν ευχάριστα και παραγωγικά το χρόνο τους. Παράλληλα καλλιεργούνται η έκφραση των συναισθημάτων, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η σωματική κίνηση και η όξυνση των αισθήσεων, ενώ ενισχύονται η αυτοσυγκέντρωση, η υπομονή, η αυτοπεποίθηση, η παρατηρητικότητα και η αυτοεκτίμηση τους. Στόχος μας είναι τα παιδιά να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους καλλιεργώντας τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους.
Πρόγραμμα ΚΔΑΠ 2020
Πρόγραμμα ΚΔΑΠ 2020

Οι«Μικροί Επιστήμονες» θα προσφέρουν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.
Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που καλλιεργούν τις ικανότητες τους και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της φαντασίας τους.

Πρόγραμμα Κ.Δ.Α.Π.


Δραστηριότητες ΚΔΑΠ


ΡΟΜΠΟΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν με τουβλάκια Lego τρισδιάστατες κατασκευές ή ρομποτικά οχήματα με τα οποία συμμετέχουν σε αγώνες ταχύτητας και αποφυγής εμποδίων.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ
Τα παιδιά συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα Φυσικής ή Χημείας και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιστημών με βιωματικό τρόπο.
ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
Τα παιδιά χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό και σχεδιάζουν στον υπολογιστή τρισδιάστατες κατασκευές (σπίτια, πύργους, γέφυρες, αλλά και λουλούδια, ζώα, πουλιά κλπ)
ΜΙΚΡΟΙ ΣΕΦ
Τα παιδιά μαθαίνουν να μετρούν ποσότητες, να συνδυάζουν υλικά και να μαγειρεύουν τα δικά τους φαγητά και γλυκά.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΙΣΤΟΡΙΕΣ
Τα παιδιά πλάθουν τις δικές τους ιστορίες με φανταστικούς ήρωες εκφράζοντας τα συναισθήματά τους.
MIND CHALLENGES
Παιχνίδια και ασκήσεις που βελτιώνουν την προσοχή και τη συγκέντρωση και ενισχύουν την παρατηρητικότητα και τη μνήμη των παιδιών.
PLAY AND LEARN
Γενικά Αγγλικά με έμφαση στην επικοινωνία μέσα από βιωματικά παιχνίδια και ερεθίσματα από οπτικοακουστικό υλικό.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - YOGA ΧΟΡΟΣ
Ασκήσεις ενδυνάμωσης και παιδική yoga. Μέσα από επιλεγμένες ασκήσεις τα παιδιά μαθαίνουν κινητικές δεξιότητες, βελτιώνουν την ισορροπία, την ευλυγισία και την αντοχή τους.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Εκτός από ζωγραφική, τα παιδιά μαθαίνουν και διαφορετικές τεχνικές εικαστικής δημιουργίας, όπως το κολλάζ και με απλά υλικά φτιάχνουν τρισδιάστατες κατασκευές.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν, κυρίως όμως μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται ο ένας τον άλλον
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τα παιδιά παρακολουθούν σύντομα ντοκιμαντέρ για τη φύση, τον άνθρωπο, το διάστημα ή την τεχνολογία και ακολουθεί εποικοδομητική συζήτηση.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ μετά ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Παιχνίδια κίνησης ρυθμού, σωματικής έκφρασης και δημιουργικότητας.
ΜΙΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Τα παιδιά μαθαίνουν απλά βήματα και σύνθετες χορευτικές κινήσεις σε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.
ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ
Τα παιδιά συμμετέχουν στην δημιουργία μιας φανταστικής ιστορίας με ήρωες και πλοκή την οποία και παρουσιάζουν στα μέλη της ομάδας.
ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και επιλέγουν το επιτραπέζιο παιχνίδι της αρεσκείας τους, από τη διαθέσιμη γκάμα.

«STEM + ARTS»

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο «STEM+ARTS» δημιουργήθηκε από την επιθυμία μας να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια των γονιών που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους. Η επιστημονική ομάδα του «STEM+ARTS» έχοντας μελετήσει τα προγράμματα των εγκυρότερων πανεπιστημίων του κόσμου (MIT, CMU, Tufts), αναπτύσσει και πραγματοποιεί στην ελληνική πραγματικότητα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία εκπονούνται από έμπειρους εκπαιδευτικούς.

ΑΘΗΝΑ

 Υακίνθων 2 & Λ. Μαραθώνος 58, Παλλήνη 15351
 210 603 0782
 pallini@stem-arts.gr


Πάτρα

 Γούναρη 35 & Κανακάρη (1ος Όροφος)
 2610 224565
 info@stem-arts.gr


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αλεξία Παληού
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
 Νότη Μπότσαρη 81
 2634024190
 naupaktos@stem-arts.edu.gr


Λάππας Αχαΐας

Γωγώ & Διονυσία Παναγιωτοπούλου
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
 Λάππας Αχαΐας
 6987000826
 lappa@stem-arts.edu.gr


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ε.Ρεστέμη - Ν.Αθανασοπούλου
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Καλάβρυτα - Αγίας Λαύρας 16
2692022863
kalavryta@stem-arts.edu.gr


Subscribe to Our Newsletter

© STEM & ARTS
All Rights Reserved.