Αθήνα                          Πάτρα                          Καλάβρυτα                       Ναύπακτος

Stem + Arts

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο «STEM+ARTS» δημιουργήθηκε από την επιθυμία μας να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια των γονιών που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους. Η επιστημονική ομάδα του «STEM+ARTS» έχοντας μελετήσει τα προγράμματα των εγκυρότερων πανεπιστημίων του κόσμου (MIT, CMU, Tufts), αναπτύσσει και πραγματοποιεί στην ελληνική πραγματικότητα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία εκπονούνται από έμπειρους εκπαιδευτικούς. Έτσι προσφέρουμε στους μαθητές μας ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον εκπαιδευτικό τομέα, προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια τα οποία τους είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία

Το κύριο χαρακτηριστικό της επιστημονικής, τεχνολογικής και επαγγελματικής πορείας προς το μέλλον είναι η ευελιξία. Η σύγχρονη εκπαίδευση έχει σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων  που θα  βοηθούν το παιδί να μαθαίνει εύκολα, να κατανοεί σε βάθος και να εκπαιδεύεται με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ως εκπαιδευτική προσέγγιση, τα εργαστήρια Stem & Arts παρέχουν το περιβάλλον γνώσεων, στάσεων και εμπειριών που θα λειτουργήσουν ως εφόδια ώστε το παιδί να κατακτήσει τις θεμελιώδεις έννοιες των Φυσικών Επιστημών.

Επιπλέον δίνουν προσωπικό νόημα στην προσπάθειά του να καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος, ώστε να συνεχίσει να θέτει στον εαυτό του ερωτήματα, να διαμορφώνει υποθέσεις, να τις ελέγχει με πειράματα και να τις αποδεικνύει ή να τις απορρίπτει. Να αποκτήσει, δηλαδή, τον επιστημονικό τρόπο σκέψης.

Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Stem & Arts o μαθητής μαθαίνει:

 • Να ερευνά ένα θέμα μεθοδικά και σε βάθος
 • Να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και σκέφτεται έξω από τα όρια
 • Να θέτει στόχους και να τους υλοποιεί.
 • Να έχει ευελιξία στη σκέψη του και προσαρμοστικότητα σε αναφυόμενα προβλήματα
 • Να μην απογοητεύεται από τυχόν αποτυχίες και να προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα
 • Να δουλεύει σε ομάδες και να μοιράζεται σκέψεις, ιδέες και ανακαλύψεις ακούγοντας με σεβασμό τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του
 • Να διαχειρίζεται το άγχος του
 • Να ενισχύει την αυτοεκτίμησή του και να καλλιεργεί την εμπιστοσύνη του στον εαυτό του και στην ομάδα
Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Stem & Arts δημιουργήθηκε από την επιθυμία μας να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια των γονιών που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους. Η επιστημονική ομάδα του STEM & ARTS έχοντας μελετήσει τα προγράμματα των εγκυρότερων πανεπιστημίων του κόσμου (MIT, CMU, Tufts), αναπτύσσει και πραγματοποιεί στην ελληνική πραγματικότητα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία εκπονούνται από έμπειρους εκπαιδευτικούς. Έτσι προσφέρουμε στους μαθητές μας ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον εκπαιδευτικό τομέα, προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια τα οποία τους είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία

Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να εξελιχθεί


 • STEM - Ρομποτική

  Δημιουργούμε ένα μαθησιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να επεξεργαστούν πραγματικά προβλήματα και καταστάσεις, δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις. Το STEM συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε διασκεδαστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Η Ρομποτική θεωρείται από πολλούς ερευνητές ως ένα από τα καταλληλότερα μέσα για την εμπλοκή των μαθητών με τις επιστήμες του STEM εξαιτίας της διεπιστημονικότητας που την χαρακτηρίζει.

 • Συναισθηματική Νοημοσύνη

  Βλέπουμε έξυπνα παιδιά να διαπρέπουν στη ζωή τους και έξυπνα παιδιά να μην βιώνουν επιτυχία και προσωπική ικανοποίηση. Γιατί; Ποια η διαφορά;  Η διαφορά έγκειται και στον τρόπο που ο καθένας μας διαχειρίζεται τα εμπόδια και δεν μιλάμε μόνο για γνωστική επεξεργασία, αλλά και για συναισθηματική.

  Τα άτομα με ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους, να εμπιστεύονται και να χειρίζονται τα συναισθήματά τους, να λύνουν προβλήματα, να έχουν αυξημένη αυτοεκτίμηση και ικανότητες μάθησης, καθώς και καλές σχέσεις.

 • Digital Arts

  Για τους μαθητές που επιθυμούν να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους πλευρά και να δημιουργήσουν μέσω των νέων τεχνολογιών, δημιουργήσαμε καινοτόμα προγράμματα Ψηφιακών Τεχνών. Μικροί και μεγάλοι μαθητές μπορούν να ασχοληθούν με

  • Σχεδιασμό και επεξεργασία εικόνας,
  • 2D και 3DΣύνθεση και επεξεργασία ήχου
  • Animation & Προγραμματισμό
  To «STEM+ARTS» στοχεύει στην ενίσχυση του δυναμικού της νεολαίας μας, μέσα από την ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων όπως: κριτικής σκέψης, αποφασιστικότητας, διαχείρισης χρόνου, πειθαρχίαs και αλληλοσεβασμού, έτσι ώστε οι αυριανοί ενήλικες να εργάζονται από κοινού μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  To «STEM+ARTS» διακρίνει τις ξεχωριστές ικανότητες κάθε παιδιού και τις καλλιεργεί προσφέροντας, παράλληλα, στους μαθητές δεξιότητες και εμπειρίες στους τομείς της επικοινωνίας, της οργάνωσης, της ομαδικής διαδικασίας, της συναισθηματικής επίγνωσης, του αλληλοσεβασμού και της αυτογνωσίας.
  Tο «STEM+ARTS» ενθαρρύνει τους νέους μας να μάθουν για τον κόσμο και για τον εαυτό τους. Τα παιδιά έχουν μια έμφυτη επιθυμία για ανακάλυψη. Η Μαρία Μοντεσόρι πίστευε ότι όλα τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν «μικροί επιστήμονες» καθώς είναι πρόθυμα να παρατηρήσουν και να κάνουν ανακαλύψεις για τον κόσμο τους ρωτώντας «Τι θα γινόταν αν».
  Tο «STEM+ARTS» αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα που αξιοποιούν τις βέλτιστες πρακτικές δύο διασταυρούμενων κινήσεων: την καλλιέργεια του χαρακτήρα και την κοινωνική και συναισθηματική μάθηση.
  Στο «STEM+ARTS» αφυπνίζουμε τη φυσική μεγαλοφυΐα κάθε παιδιού και τα βοηθάμε να αναζητούν δημιουργικές λύσεις, ενώ παράλληλα καλλιεργούμε τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.
  Tο «STEM+ARTS» προετοιμάζει τη νεολαία μας για επιτυχία στο σημερινό σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη σταδιοδρομία, στη ζωή.

  Τα προγράμματά μας

  Συνεργαστείτε μαζί μας

  Franchise Opportunity

  Γίνετε μέλος του δικτύου Franchise Stem + Arts και δώστε μοναδικά εφόδια στους μαθητές σας.

  Franchise opportunity

  Γίνε μέλος του STEM + ARTS

  Μάθε περισσότερα από την εξειδικευμένη ομάδα Ρομποτικής του Stem + Arts και δώστε στους μαθητές σας την δυνατότητα της πρακτικής εξάσκησης σε τεχνολογίες του μέλλοντος.

  «STEM + ARTS»

  Το Εκπαιδευτικό Κέντρο «STEM+ARTS» δημιουργήθηκε από την επιθυμία μας να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια των γονιών που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους. Η επιστημονική ομάδα του «STEM+ARTS» έχοντας μελετήσει τα προγράμματα των εγκυρότερων πανεπιστημίων του κόσμου (MIT, CMU, Tufts), αναπτύσσει και πραγματοποιεί στην ελληνική πραγματικότητα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία εκπονούνται από έμπειρους εκπαιδευτικούς.

  ΑΘΗΝΑ - ΠΑΛΛΗΝΗ

   Υακίνθων 2 & Λ. Μαραθώνος 58, Παλλήνη 15351
   210 603 0782
   pallini@stem-arts.gr


  ΑΘΗΝΑ - ΚΥΨΕΛΗ

  Στυλιανή Αθανασιάδη
  Κέντρο Ξένων Γλωσσών
  Τιτάνων 9, 11362, Κυψέλη
  2108812376 - 697 686 8089
  info@xenesglosses-athanasiadi.gr


  ΑΘΗΝΑ - ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

  Β. Παγουλάτου – Βλάχου
  Κέντρο Ξένων Γλωσσών
  Μακ Μίλαν 13-15, 11144, Άνω Πατήσια
  210 2280270
  macmillan@pvlc.gr


  ΑΘΗΝΑ - ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

  Β. Παγουλάτου – Βλάχου
  Κέντρο Ξένων Γλωσσών
  Χάνσεν 25, 11144, Άγιος Ελευθέριος
  210 2280242
  hansen@pvlc.gr


  Πάτρα

   Γούναρη 35 & Κανακάρη (1ος Όροφος)
   2610 224565
   info@stem-arts.gr


  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

  Αλεξία Παληού
  Κέντρο Ξένων Γλωσσών
   Νότη Μπότσαρη 81
   2634024190
   naupaktos@stem-arts.edu.gr


  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

  Ε.Ρεστέμη - Ν.Αθανασοπούλου
  Κέντρο Ξένων Γλωσσών
  Καλάβρυτα - Αγίας Λαύρας 16
  2692022863
  kalavryta@stem-arts.edu.gr


  Subscribe to Our Newsletter

  © STEM & ARTS
  All Rights Reserved.